Vormgeving van Daan BOot

Werksfeer verbeteren

Verbeter je de werksfeer op jouw kantoor, dan is dat niet alleen prettig voor alle medewerkers maar ook goed voor de productiviteit. Maar hoe pak je de werksfeer verbeteren aan? De manier waarop je jouw kantoor inricht biedt legio mogelijkheden. We vertellen je er hier meer over. 

Arbeidsproductiviteit verhogen

In de meest optimale situatie heb je een hoge arbeidsproductiviteit én hebben je werknemers het goed naar hun zin. Bij productieve medewerkers denk je al snel aan efficiënt werken en een hoge omzet halen, maar vaak zijn productieve medewerkers ook creatiever en minder stressgevoelig. Maar hoe doe je dat: de arbeidsproductiviteit verhogen, in een prima werksfeer? Daar zijn enorm veel mogelijkheden voor. Om te beginnen, geven we je drie tips over hoe je op kantoor de werksfeer verbetert: 

1. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht:
Door te werken bij kunstlicht raken medewerkers eerder vermoeid dan bij natuurlijk licht. Zorg dus om te beginnen voor werkplekken met veel lichtinval, bijvoorbeeld met grote ramen. Denk ook na over het gebruik van raamdecoratie, de hele dag alles dicht is bijvoorbeeld geen goed idee.

2.
Zet je creativiteit in:
Een werkplek kan zo inspirerend zijn, dat het overslaat op de creativiteit en productiviteit van de werknemers. Daarnaast functioneert je kantoor ook als visitekaartje voor klanten en andere bezoekers. Je kantoor zo inrichten dat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook je werknemers inspireert, vraagt om creatieve oplossingen.

3. Stel ergonomie centraal:
Onprettig zittende stoelen, te hoog of te laag, of helemaal niet in te stellen bureaus: het kan de productiviteit van je werknemers sterk negatief beïnvloeden. Ergonomie richt zich op het kiezen van de juiste middelen voor iedere persoon. Stel ergonomie centraal en voorkom fysieke en mentale ongemakken, en maak je werknemers ook nog eens een stuk productiever

Personeel behouden

Een kantoor is niet statisch: technische ontwikkelingen, hybride werken of thuiswerken; ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Daarnaast zijn er nieuwe wetenschappelijke onderzoeken over wat we als een prettige werkomgeving ervaren. Wil je jouw personeel behouden, dan is verstandig tijdig op nieuwe ontwikkelingen in te springen.

werksfeer verbeteren

Personeel aantrekken

Dat geldt natuurlijk ook voor toekomstige medewerkers. Heb jij weleens nagedacht of je kantoor nog wel aansluit bij waar jouw huidige en toekomstige werknemers zich prettig bij voelen en waarbij ze optimaal presteren? Bij personeel aantrekken kun je een prettige werksfeer en state-of-the art ergonomie inzetten. Grote kans dat dit impact heeft op potentiële kandidaten.

Interesse om de werksfeer te verbeteren? Neem contact op!

Wil je meer weten over hoe je de werksfeer verbetert op jouw kantoor en hoe wij daarbij kunnen helpen? Neem contact met ons op: stuur een e-mail naar hello@happyspaces.nl, bel naar 085 019 4636, of ga naar onze contactpagina. We denken graag met je mee!