Vormgeving van Daan BOot

Arbeidsproductiviteit verhogen

Je wilt natuurlijk dat de arbeidsproductiviteit van je werknemers zo hoog mogelijk is. Wist je dat productieve medewerkers niet alleen efficiënter werken en vaak een hogere omzet leveren, maar ook creatiever zijn en minder last hebben van stress? Een win win voor iedereen. Om de arbeidsproductiviteit te verhogen, liggen simpele trucjes soms voor het oprapen. Wij geven je alvast drie tips.

Arbeidsproductiviteit verhogen

3 tips voor arbeidsproductiviteit verhogen op kantoor

Tip 1: Zorg voor royaal natuurlijk licht
Dit ligt misschien voor de hand, maar wordt in kantoorgebouwen vaak vergeten. Kunstlicht maken medewerkers eerder vermoeid. Zorg dus voor voldoende ramen. Denk ook na over de raamdecoratie. Zet die alleen in als die effectief is. De hele dag de gordijnen dicht op een grijze dag is dus geen goed idee.

Tip 2: Richt je kantoor creatief in
Hoe inspirerender de werkplek, hoe creatiever en productiever werknemers zijn. Ook vormt je kantoor het visitekaartje voor klanten en andere bezoekers. Een goede eerste indruk achterlaten, is vaak van cruciaal belang. Let dus op hoe je je kantoor inricht en zorg ervoor dat iedereen die er komt, zich er op zijn of haar gemak voelt.

Tip 3: Besteed aandacht aan ergonomie
Een onprettige stoel of een te hoog afgesteld bureau: het kan funest zijn voor de productiviteit van je werknemers. Ergonomie richt zich op het kiezen van de juiste middelen voor ieder persoon. Stel ze persoonlijk af. Dat voorkomt niet alleen fysieke en mentale ongemakken, maar kan je werknemers ook nog eens een stuk productiever maken.

Hoe zorg jij voor een fijne werkomgeving?

Wij denken graag met je mee voor het zo optimaal mogelijk inrichten van je kantoor. Bel ons op 088-2033200 of stuur een e-mail naar hello@happyspaces.nl.