Woonbedrijf Eindhoven

De Uitdaging

Het Woonbedrijf in Eindhoven heeft zo’n 32.000 woningen in eigendom en de verhuur hiervan bestieren ze met zo’n 400 medewerkers.

Toen de plannen voor de verhuizing van hun eigen kantoor concreet werden ging het een keer niet over de wensen en eisen van de huurders maar mochten ze hun eigen lijstje opstellen.  Veel aandacht is uitgegaan naar het creëren van aantrekkelijke, comfortabele werk- en overlegplekken. Aan ons de vraag mee te denken over de inrichting met akoestische perfectie als uitgangspunt.

De basis voor het nieuwe kantoor werd een industriële uitstraling. Het bestaande, traditionele systeemplafond paste hier natuurlijk niet in en deze werd verwijderd zodat het installatiewerk in het zicht kwam. Dit heeft als gevolg een tekort aan absorberend materiaal wat de akoestiek in de ruimte niet ten goede komt. Gelukkig weten wij hier wel raad mee. 


De oplossing 

In samenspraak met de interieurarchitect ontworpen we diverse gestoffeerde akoestische elementen in de vorm van plafondeilanden, wandpanelen en bureau- en roomdividers. De gebruikte stoffen zijn met zorg uitgekozen en geven de ruimtes sfeer en warmte. Alle elementen zijn op speelse wijze in het pand geïntegreerd en vormen zowel akoestisch als esthetisch een toevoeging in het interieur.


GEBRUIKTE OPLOSSINGEN

Woonbedrijf Eindhoven

Plafondeilanden

Plafondeilanden kunnen de esthetisch en akoestisch een echte toevoeging zijn. Vaak worden ze afgehangen in ruimtes waar de technische installaties zichtbaar moeten blijven, of in ruimtes die verwarmd worden door betonactivering.

Wandpanelen

De gestoffeerde wanpanelen vangen hier de horizontale geluidsreflecties, veelal veroorzaakt door spraakgeluid, op. Dit zorgt voor een algeheel prettig akoestisch klimaat.

Bureau- en roomdividers

Bureaupanelen zorgen er bij het woonbedrijf voor dat de geluidsoverlast tussen collega’s in de open kantoorruimte tot een minimum wordt beperkt. De roomdividers zijn een flexibele oplossing die daarnaast voor privacy zorgen.

Meer van ons werk!