HomeBlauwe pijl naar rechtsProjectenBlauwe pijl naar rechts
Woonbedrijf Eindhoven

Woonbedrijf Eindhoven

De Uitdaging

Het Woonbedrijf in Eindhoven heeft zo’n 32.000 woningen in eigendom en de verhuur hiervan bestieren ze met zo’n 400 medewerkers.

Toen de plannen voor de verhuizing van hun eigen kantoor concreet werden ging het een keer niet over de wensen en eisen van de huurders maar mochten ze hun eigen lijstje opstellen.  Veel aandacht is uitgegaan naar het creëren van aantrekkelijke, comfortabele werk- en overlegplekken. Aan ons de vraag mee te denken over de inrichting met akoestische perfectie als uitgangspunt.

De basis voor het nieuwe kantoor werd een industriële uitstraling. Het bestaande, traditionele systeemplafond paste hier natuurlijk niet in en deze werd verwijderd zodat het installatiewerk in het zicht kwam. Dit heeft als gevolg een tekort aan absorberend materiaal wat de akoestiek in de ruimte niet ten goede komt. Gelukkig weten wij hier wel raad mee. 


Vormgeving van Daan BOot
Logo van Splash

De oplossing 

In samenspraak met de interieurarchitect ontworpen we diverse gestoffeerde akoestische elementen in de vorm van plafondeilanden, wandpanelen en bureau- en roomdividers. De gebruikte stoffen zijn met zorg uitgekozen en geven de ruimtes sfeer en warmte. Alle elementen zijn op speelse wijze in het pand geïntegreerd en vormen zowel akoestisch als esthetisch een toevoeging in het interieur.