Performance factory

De uitdaging?

In de karakteristieke, voormalig Polaroid fabriek in Enschede is in 2018 de Performance Factory gerealiseerd. Het nieuwe onderkomen van woningcorporatie Domijn en ‘talentenfabriek’ waar ondernemerschap, kunst en cultuur, ambacht en sport samenkomen.

Een project waar wij als Happy Spaces graag ons steentje aan hebben mogen bijdragen. 

Eén grote fabriekshal die meerdere doelgroepen en diverse functies bedient. In de open kantoortuin van Domijn moet geconcentreerd gewerkt worden terwijl deze in open verbinding staat met de gezellig Foodhall beneden in het pand. In het midden bevindt zich een dansschool waar ze het liefst de muziek laten knallen terwijl daarnaast ondernemers hun klanten bedienen. Dit in de praktijk tot een succes maken vraagt om een gedegen akoestisch plan. Laat dat maar aan ons over!


De oplossing

Meten is weten.Ook hier zijn we begonnen met het maken van akoestische berekeningen om te bepalen wat er precies nodig is om hier prettige en werkbare ruimtes van te maken.

Niet minder belangrijk bij de realisatie van zo’n tof project in zo’n toffe ruimte is natuurlijk de uitstraling. Samen met de betrokken partijen hebben we hier gekozen voor een grove structuur akoestisch spuitwerk.

Al zeggen we het zelf; dit misstaat niet in de stoere, industriële sheddaken van de fabriek!  Daarnaast hebben we gekeken naar extra maatregelen in het callcenter en rondom de werkplekken. Mooie wandoplossingen en bureauschermen zijn hiervan het resultaat.

GEBRUIKTE OPLOSSINGEN

Performance factory

Akoestische spuitwerk

Akoestisch spuitwerk is helemaal van deze tijd! Natuurlijke vezels worden rechtstreeks tegen het bouwkundig plafond gespoten voor een stoere uitstraling en maximaal akoestisch resultaat. Het installatiewerk blijft in zicht voor de industriële look.

Bureaupanelen

Bureaupanelen zijn een uitstekende oplossing voor werknemers die veelvuldig aan het telefoneren zijn. Ze zorgen ervoor dat geluid zich nauwelijks in de ruimte verspreid, waardoor werknemers zich goed kunnen concentreren en niet worden afgeleid door collega’s.

Wandpanelen

Horizontale geluidsreflecties vang je op door het plaatsen van akoestische wandpanelen. In de Performance Factory is een combinatie van visuals en gestoffeerde panelen toegepast, wat het tot een spannend en afwisselend geheel maakt.

Meer van ons werk!