HomeBlauwe pijl naar rechtsProjectenBlauwe pijl naar rechts
Performance factory

Performance factory

De uitdaging?

In de karakteristieke, voormalig Polaroid fabriek in Enschede is in 2018 de Performance Factory gerealiseerd. Het nieuwe onderkomen van woningcorporatie Domijn en ‘talentenfabriek’ waar ondernemerschap, kunst en cultuur, ambacht en sport samenkomen.

Een project waar wij als Happy Spaces graag ons steentje aan hebben mogen bijdragen. 

Eén grote fabriekshal die meerdere doelgroepen en diverse functies bedient. In de open kantoortuin van Domijn moet geconcentreerd gewerkt worden terwijl deze in open verbinding staat met de gezellig Foodhall beneden in het pand. In het midden bevindt zich een dansschool waar ze het liefst de muziek laten knallen terwijl daarnaast ondernemers hun klanten bedienen. Dit in de praktijk tot een succes maken vraagt om een gedegen akoestisch plan. Laat dat maar aan ons over!


Vormgeving van Daan BOot
Logo van Splash

De oplossing

Meten is weten.Ook hier zijn we begonnen met het maken van akoestische berekeningen om te bepalen wat er precies nodig is om hier prettige en werkbare ruimtes van te maken.

Niet minder belangrijk bij de realisatie van zo’n tof project in zo’n toffe ruimte is natuurlijk de uitstraling. Samen met de betrokken partijen hebben we hier gekozen voor een grove structuur akoestisch spuitwerk.

Al zeggen we het zelf; dit misstaat niet in de stoere, industriële sheddaken van de fabriek!  Daarnaast hebben we gekeken naar extra maatregelen in het callcenter en rondom de werkplekken. Mooie wandoplossingen en bureauschermen zijn hiervan het resultaat.