Koninklijke Rotra

De Uitdaging

Bij Rotra kwamen we vaker over de vloer, meestal voor akoestische klussen en kleinere verbouwingen. Nu volgden de ontwikkelingen binnen het bedrijf zich in rap tempo op en was er behoefte aan een nieuw directiekantoor. 

De voormalige vestiging van de Rabobank in Doesburg moest worden omgetoverd tot een eigentijds, stijlvol kantoor waarin de lange termijn visie van het bedrijf wordt uitgestippeld en partners worden uitgenodigd om hierin deel te nemen. Een open en huiselijke sfeer met de mogelijkheid om je af te zonderen en samen te komen.

We hebben samen gewerkt met enkele lokale partners. Aan ons de vraag het ontwerp, het plan en een deel van de werkzaamheden te realiseren en de samenwerking met de rest van de partijen te coördineren.  Dit doen we graag en dus voor ons de uitdaging om Rotra hierin te ontzorgen.


De Oplossing

De bestaande ronde lijnen in het pand vormden de basis en inspiratie voor het ontwerp.

De kantoren hebben ronde wanden, in het vloer ontwerp zijn de cirkels terug te vinden evenals in het meubilair en de verlichting. Door het gebruik van verschillende materialen en texturen vormt het totaal een rustig maar spannend geheel. De combinatie van natuursteen, hout, metalen en stoffering geven de ruimte een luxe en tijdloze feel. 

Rotra is een echt familie-bedrijf en dit wilden we graag terug laten komen in het kantoor. Op de pilaren in het centrale deel van de ruimte vind je de lijfspreuk van de vroegere directeur en vader van de huidige twee eigenaren. Have fun, Make money and Respect People.

We hebben alle partijen vanaf het begin in het proces betrokken waardoor een mooie samenwerking ontstond met een nog mooier resultaat. 


GEBRUIKTE OPLOSSINGEN

Koninklijke Rotra

Klimaat

Vooral licht was een aandachtspunt in het kantoor van Rotra. Doordat het daglicht vooral aan één kant van het pand naar binnenkomt behoefde dit extra aandacht in de kantoren. Ook beplanting was een belangrijke component in het ontwerp. Zowel esthetisch als voor het algehele klimaat en beleving van de ruimte is dit een belangrijk element.

Vitaliteit

In een kantoor waar lange dagen gemaakt worden is het van belang goed na te denken over ergonomie en daarmee ook over de gezondheid van medewerkers. De mogelijkheid om zittend en staand te werken, verschillende werk en overleg plekken en een hoge lunch tafel dragen hier bij aan de vitaliteit.

Beleving

Belangrijk in het ontwerp van Rotra is de representatieve uitstraling en de persoonlijke touche. We hebben dit doorgevoerd tot aan de keuze van de koffie kopjes.

Meer van ons werk!